Over Janneke

Mijn reis naar een authentiek en vrij leven

Hoe ik van het knagende gevoel dat ik niet mijn puurste potentieel aan het leven was, veranderde naar een succesvolle, vrij en authentieke vrouw met ‘the famous multiple 6 figure omzet’ terwijl ik de wereld over reis met mijn geliefde. Dit is mijn persoonlijke verhaal over de reis de afgelopen jaren.

In 2016 maakte ik een drastische beslissing die mijn leven een compleet andere wending zou geven.

Tijdens een vakantie op het strand van Bonaire, besloot ik dat het tijd was om mijn eigen pad te bewandelen. Het was eng, maar het moest gebeuren. Het leven is te kostbaar en te kort om genoegen te nemen met minder. Ik verliet mijn relatie na 8 jaar, nam ontslag en emigreerde naar de Caribbean.

Met slechts één koffer stapte ik in het vliegtuig, zonder te weten wat me te wachten stond. Wat aanvankelijk bedoeld was als een avontuur om te ontdekken wat ik écht wilde, bleek de sleutel naar een vrij en authentiek leven te zijn.

“Dit was nog maar het begin van een bijzondere reis om steeds dichter bij mezelf en mijn geluk te komen.”

Als start-up hadden we snel klanten, ook in een overvolle markt

Als start-up hadden we snel klanten, ook in een overvolle markt

Groeien in omzet business coach

Op een zeilboot begon ik met mijn nieuwe partner zeiltrips te organiseren en ik verzorgde de marketing. Al snel vroegen andere ondernemers me om hen te helpen. Als een start-up hadden we namelijk binnen enkele weken al klanten en verdienden we geld, zelfs in een overvolle markt. Ik ontdekte dat ik niet alleen goed was in marketing, maar ook authentiek kon zijn in een markt waarin iedereen hetzelfde leek te doen. Zo startte ik binnen 3 maanden mijn tweede bedrijf als freelancer, waarin ik trainingen en coaching gaf aan andere ondernemers om hetzelfde te leren.

Het perfecte leven, blablabla..

Ja, ik weet het, het klinkt idealistisch en als het ultieme gevoel van vrijheid. Maar voor mij was het een leerperiode waarin ik vaak niet wist wat ik deed of waar te beginnen. Ik had geen voorbeelden en voelde me vaak eenzaam, ver weg van huis, nog steeds op zoek naar mijn ware identiteit. Achteraf was dit slechts het begin van een bijzondere reis naar zelfontdekking en geluk. In het buitenland en op de zeilboot leek ik meer in verbinding te staan met de natuur en mijn emoties. De afwezigheid van constante afleiding en wifi op zee bracht me steeds dichter bij mezelf.

Ik stopte met het nemen van de anticonceptiepil doordat ik lichamelijke klachten kreeg van het gif dat ik dagelijks innam. Toen begon ik te merken dat ik onbewust begon mee te bewegen met de cyclus van de maan. Ik begon me te verdiepen in astrologie en spiritualiteit. Tijdens healing sessies kon ik steeds dieper loslaten wat me niet diende zodat ik verder kon groeien in mijn spirituele en zakelijke pad. Deze holistische manier van leven beviel mij heel goed.

Over business coach Janneke Ananias

Opeens stond ik er weer alleen voor.

Ik pendelde regelmatig tussen Nederland, Curaçao, Bonaire en Aruba om trainingen op locatie te geven. Tegelijkertijd behaalde ik mijn coachdiploma’s om op een dieper niveau te kunnen coachen. Ik genoot van dit ondernemersleven, het reizen naar andere landen en de groei die ik doormaakte. Helaas lukt het niet meer om in de liefdesrelatie verder te groeien en daardoor kwam er een einde aan mijn relatie met de kapitein en verliet ik de zeilboot. Ik stond er na 3 jaar weer alleen voor, in het buitenland met mijn coaching bedrijf. In 2019 zette ik alles op alles voor dit solo-avontuur. Ik wilde mijn bedrijf zo opbouwen dat ik kon blijven reizen en financiële vrijheid zou ervaren.

“Ik ontdekte dat mijn eigen reis de grootste drijfveer was achter mijn levensmissie: Anderen leren om hun eigen authentieke pad te bewandelen én een succesvolle business vanuit zingeving en passie te bouwen.”

Passieve inkomsten genereren als ondernemer
Meer vrijheid als ondernemer
Corona

Dit was mijn dieptepunt

Toen ik goed op weg was om mezelf en lifestyle te kunnen betalen vanuit mijn bedrijf, kwam de wereldwijde pandemie. Dit was voor velen, maar ook voor mij in eerste instantie een dieptepunt. Ik zat ‘vast’ op een Caribisch eiland, verwikkeld in een toxische relatie en had geen inkomsten meer als trainer/coach. Deze periode gaf me een laatste zet om een dieper liggend patroon aan te pakken bij mezelf op liefdesvlak én ook op zakelijk gebied kansen te pakken die de pandemie ons liet zien: online werken.

Ik besloot ook aan mijn liefdespatronen te werken, omdat ik besefte dat ik steeds de ‘verkeerde’ mannen aantrok. Tegelijkertijd begon ik een online academy te bouwen, zodat ik niet langer afhankelijk was van trainingen op locatie. Deze nieuwe reis was uitdagend, maar het resultaat was geweldig. Het bleek dat doordat ik beide processen aanging, ik op beide vlakken grote stappen zetten.

Doelstellingen stellen onderneming

Toen ik mijn toxische relatie beëindigde, verdubbelde mijn omzet.

Ik begon mezelf meer liefde te geven door niet langer te tolereren wat ik dacht dat me steeds “overkwam”, en ik leerde vaardigheden om een online bedrijf te runnen dat me ongelooflijke vrijheid gaf op het gebied van locatie en financiën. Eind 2021 ging mijn omzet als solo ondernemer over de 100.000 euro omzetgrens. Dit spel begon ik leuk te vinden! 

De volgende uitdaging: meer verdienen in minder tijd

De volgende uitdaging: meer verdienen in minder tijd

Meer verdienen met je bedrijf in minder tijd

Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik verslaafd ben aan persoonlijke ontwikkeling en zakelijke groei. Het is mijn lifestyle geworden en ik ontdekte dat mijn eigen reis naar authenticiteit het recept was voor een succesvol en gelukkig leven. Wanneer ik weer dat knagende gevoel ervaar, weet ik dat het tijd is om mijn koers bij te stellen. Ik geloof erin dat je op elke traptrede van de ladder nieuwe uitdagingen tegenkomt en doelen stelt. Zo was mijn volgende uitdaging om weer te verdubbelen in omzet, maar in minder tijd. Ook dit lukte door een aanbod te creëren dat helemaal voldoet aan de wensen van mijn klanten én aan mijn eigen wensen als vrije, authentieke vrouw. Ik heb geleerd dat het niet werkt om naar anderen te kijken, maar naar binnen te gaan en te voelen wat mijn pad is.

“Eind 2022 ging mijn omzet als solo ondernemer over de 200.000 euro. Dit spel begon ik leuk te vinden! ”

Meer omzet genereren
Meer omzet genereren
The famous multiple

6 figure omzet

Mijn online bedrijf draait nu consistent ‘the famous multiple 6 figure omzet’ terwijl ik samen met mijn geliefde de wereld over reis als digital nomad.

Op dit moment vaar ik mijn eigen koers, vrij en bevrijd van oude patronen en verwachtingen. Ik heb een liefdevolle en respectvolle relatie aangetrokken. Mijn online bedrijf genereert ‘the famous multiple 6-figure omzet’ in slechts zo’n 24 werkuren per week.

Ik geloof dat jouw authentieke leven ook binnen handbereik ligt, en ik sta klaar om je te begeleiden op deze transformerende reis.

Hier begint jouw verhaal

Leer ook jouw authentieke pad te bewandelen om eensuccesvol en vervullend leven te creëren.

NLP Training
‘Doelen stellen & Behalen’

In deze training ga je aan de slag met het concreter maken van je doelen in je leven, je bedrijf en relaties. Want zonder specifiek doel, kun je nergens naartoe werken. Verandering start met weten wat je wil. Jouw reis start met deze training.

Authentic Rebel
Jaarmentorship

Stap voor stap verder groeien in business, mindset en spiritualiteit met mij aan je zijde.

Voor de authentieke afwijkers: vrouwen die al een poosje ondernemen en verder willen groeien, maar wel op een authentieke manier.   

Retraite Curaçao
Spiri-Wiri & Business

Authentic Retreat op Curaçao, de plek waar het voor Janneke allemaal begon, waarbij Spiritualiteit en Businesscoaching hand in hand gaan. Ga mee op reis naar binnen om dichter tot je authentieke kern te komen, zodat je kan herrijzen als een Feniks.